Γράφοντας για την εφημερίδα «Η Καθημερινή», ο κ. Γλέζος κατηγορεί την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση πως υπογράφουν γραμμάτια που δεν μπορούν να εξοφλήσουν και αναφέρει πως το ελληνικό έθνος οδηγείται σε ειλημμένες αποφάσεις, «αν λάβουμε σοβαρά υπόψη τις δηλώσεις και τη συμπεριφορά του Μάθιου Νίμιτς», όπως χαρακτηριστικά γράφει.
https://lspeahlm.blogspot.com/2019/03/blog-post_37.html
https://wfmfieyy.blogspot.com/2019/05/blog-post_40.html
senior opal card recharge
«Και είναι για αυτούς (σ. σ αναφέρεται σε ΝΑΤΟ και ΗΠΑ) άλλο ένα τρόπαιο να υποχρεώνουν μια κυβέρνηση, που αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερή, να ακολουθήσει, δεχόμενη αυτές τις αποφάσεις για να μπορέσει να γίνει διεύρυνση ενός αμαρτωλού στρατιωτικού συνασπισμού σαν αυτόν του ΝΑΤΟ.
συναντηση τσιπρα μικη θεοδωρακη
Όμως, μια χώρα που έχει παραχωρήσει τα πάντα στους δανειστές της, ακόμα και την εθνική της ανεξαρτησία, δεν έχει και πολλά περιθώρια να αντιδράσει», παρατηρεί ο ίδιος και συμπληρώνει:
«Το μόνο από τα όπλα που της έχουν απομείνει είναι ένα αρραγές μέτωπο του λαού, που θα ορθώσει ενωμένος το ανάστημά του, μαζί με όλους τους φορείς που τον εκφράζουν, εκτός από τους νοσταλγούς του Χίτλερ».
Σκοπιανό: Οι ελιγμοί του Ζάεφ και η αδιαλλαξία του Ντιμιτρόφ
Ο κ. Γλέζος παρατηρεί πως οι χειρισμοί της κυβέρνησης ήταν ατυχείς από την αρχή, καθώς, όπως αναφέρει, «αντί της άμεσης σύγκλησης ενός, διευρυμένου και από προσωπικότητες, συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, ακολουθήθηκε μια μυστική διπλωματία με διαρροές.
Αντί μιας ευρύτερης συναίνεσης, κυβέρνηση και αντιπολίτευση προσπάθησαν να καρπωθούν κομματικά οφέλη, όρισαν το δικό τους συμφέρον πάνω από τη Μακεδονία, πάνω από αυτό που οι ίδιοι αποκαλούν, και επαναλαμβάνουν σε κάθε ευκαιρία, εθνικό συμφέρον.
Αντί για ενότητα, διχασμός, αντί για ‘’παλλαϊκή εθνική έξαρση’’, παραληρήματα μίσους».
«Έζησα αρκετές φορές, μαζί με αυτόν τον λαό, αυτό που αποκαλούν «παλλαϊκό ξεσηκωμό»», γράφει το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και συνεχίζει: «Το έπος του 1940, τη γερμανική εισβολή, τη μάχη της Κρήτης, τα μεγάλα γεγονότα της Κατοχής, την Απελευθέρωση, τη δεκαετία του 1960, μετά την πτώση της χούντας, αλλά και τη συνέχεια, τα γεγονότα τα οποία οδήγησαν σε νίκες αλλά και σε πικρές ήττες.
Αυτό δυστυχώς δεν συμβαίνει σήμερα και υπάρχει εξήγηση. Η πλειοψηφία των πολιτών βλέπει τους κομματικούς σχηματισμούς να νοιάζονται, δυστυχώς, για το κομματικό και προσωπικό συμφέρον».
Γρίφος η κοινοβουλευτική στάση των ΑΝΕΛ για το Σκοπιανό
Συνεχίζοντας το άρθρο του αναφέρει πως «δυστυχώς, οι κατακερματισμένες αριστερές δυνάμεις αδυνατούν προς το παρόν να παρέμβουν, να δείξουν τον υπεύθυνο αυτής της νέας κρίσης για το όνομα των γειτόνων, αναζητούν να υψώσουν λόγο που να ενώνει τον λαό».
συναντηση τσιπρα μικη θεοδωρακη
Comments
Post a Comment