Κυριολεκτικά αυτή την ώρα το Ποτάμι βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού. Την Τετάρτη θα συνεδριάσει υπο τον κ. Θεοδωράκη η Κ. Ο. για να αποφασίσουν τη στάση που θα κρατήσουν στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και στην πιθανότητα ψήφου εμπιστοσύνης αν ζητηθεί από τον Αλέξη Τσίπρα.
https://racnascy.blogspot.com/2019/04/blog-post_106.html
Οι βουλευτές του Ποταμιού είναι μοιρασμένοι στα δύο και η ηγεσία του κόμματος διαμηνύει ότι δεν μπορεί να σταθεί κυβέρνηση μειοψηφίας στην περίπτωση που αποχωρήσει ο κ. Πάνος Καμμένος από την κυβέρνηση, ενώ παραμένει σταθερή στην άποψη για θετική ψήφο στη συμφωνία των Πρεσπών. Οχι όμως όλοι οι βουλευτές.
ιφιγένεια μάρη
Το κομβικό σημείο για το Ποτάμι είναι τι θα κάνουν ο Σταύρος Θεοδωράκης και οι βουλευτές που τάσσονται υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών και αν ο κ. Τσίπρας σε μια ντρίπλα, συνδυάσει μαζί με την κύρωση της συμφωνίας και ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, εγκλωβίζοντας με αυτόν τον τρόπο το διχοτομημένο Ποτάμι. ‘Οπως ομολογούν απο την Σεβαστουπόλεως είναι αυτό που φοβούνται γιατί σε μια τέτοια περίπτωση οι πιέσεις θα αυξηθούν περαιτέρω.
καρκίνος και αιγόκερως
Ήδη αυτή την ώρα εκδηλώνονται διαφορετικές απόψεις στο εσωτερικό του Ποταμιού με τους κυρίους Μαυρωτά, Δανέλλη, Λυκούδη να τάσσονται υπέρ της συμφωνίας και τους κυρίους Αμυρά και Ψαριανό κατά, φλερτάροντας ανοικτά με τη Ν. Δ. Σε ό, τι αφορά τον Σταύρο Θεοδωράκη η απόφασή του θα κρίνει προς τα που θα γύρει το εκκρεμές και αν αυτή η απόφαση σημάνει συνεργασία με τη Ν. Δ ή τον ΣΥΡΙΖΑ.
Οι βουλευτές που έχουν ταχθεί υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών εμμέσως πολιτικά δηλώνουν και την προτίμησή τους με ποιον θα ήθελαν να συμπορευτούν και να συνεργαστούν ταυτόχρονα πριν ή μετά τις εκλογές αν φυσικά είναι με κάποιον τρόπο στην βουλή.
Σίγουρα οχι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη δηλώνει ένας εξ αυτών. Ο βουλευτής Σπύρος Δανέλλης μιλώντας στο CNN Greece αναφέρει πως δεν μπορεί να ταυτιστεί με την αξιωματική αντιπολίτευση και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο όχι μόνο να ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας που θεωρείται βέβαιο , αλλά και να υπερψηφίσει την πρόταση εμπιστοσύνης αν τεθεί από τον πρωθυπουργό. “Tο μείζον είναι η συμφωνία των Πρεσπών που αν κάνουμε πίσω θα ισοδυναμεί με εθνική ήττα. Δεν πρέπει να πάμε σε συνδιαλλαγές και συμψηφισμούς. Προτεραιότητά μας είναι η συμφωνία, η οποία αν μετατραπεί σε ψήφο εμπιστοσύνης, τότε δεν ξέρω τι θα κάνω…” δηλώνει ο βουλευτής .
Τη δύσκολη εξίσωση καλούνται να λύσουν πρωτίστως ο κ. Θεοδωράκης που όπως αναφέρουν βουλευτές του, έχει ευθύνες όταν αφήνει μέχρι και την τελευταία στιγμή αδιευκρίνιστη τη θέση του, αλλά και τα μέλη της κοινοβουλευτικής του ομάδας που δεν είναι όλα στην ίδια γραμμή.
Αντιμετωπίζει λοιπόν τον κίνδυνο ο κ. Θεοδωράκης ή να διασπαστεί το Ποτάμι αφού οι βουλευτές του δεν έχουν ενιαία άποψη, θέση και γραμμή, ή να διαλυθεί μπροστά στις εξελίξεις που θα συμπαρασύρει σαν χείμαρρος ό, τι βρεθεί μπροστά του.
Οι δύο βουλευτές που παραμένουν σταθεροί κατά της συμφωνίας των Πρεσπών και δεν θα την ψηφίσουν οπως δηλώνουν, είναι ο Γιώργος Αμυράς και ο Γρηγόρης Ψαριανός.
Επομένως, αν θεωρητικά ο κ. Τσίπρας διαθέτει το πολύ 148 βουλευτές που μέχρι στιγμής δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών, αναζητά τρεις ακόμη βουλευτές που θα του εξασφαλίσουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία ξεπερνώντας τον αριθμό των 151 βουλευτών, προσβλέποντας ότι αυτοί θα είναι οι κ. κ. Μαυρωτάς, Δανέλλης, Λουκούδης και φυσικά ο κ. Θεοδωράκης. Με αυτόν τον τρόπο ο κ. Τσίπρας δεν θα είναι κυβέρνηση μειοψηφίας.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού βλέποντας το κόμμα του μοιρασμένο στα δύο, σίγουρα καλείται να πάρει τις πιο δύσκολες αποφάσεις και όπως έλεγε βουλευτής του κόμματός του, “Το Ποτάμι ιδρύθηκε ως απάντηση στο χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα και τώρα να πάει να συμπλεύσει σε ενα comeback του Αντώνη Σαμαρά με διαφορετικό προσωπείο. Είναι αστείο και δεν γίνεται”.
σου χρωστάω ακόμα ένα κλάμα στίχοι
σου χρωστάω ακόμα ένα κλάμα στίχοι
https://wfmfieyy.blogspot.com/2019/04/blog-post_143.html
Comments
Post a Comment