Skip to main content

σπε εκπαιδευτικων κυπρου

https://prrcfuql.blogspot.com/2019/05/blog-post_140.html
μαστερ χαι παιδικα
σπε εκπαιδευτικων κυπρου
σπε εκπαιδευτικων κυπρου

Η μελέτη δείχνει ότι καλύτερη προστασία αποτελεί το αν κανείς σε όλη τη ζωή του - και όχι μόνο προς το τέλος - ασχολείται με διανοητικές δραστηριότητες που βάζουν τον εγκέφαλο να δουλέψει. Αυτό δημιουργεί μια υψηλότερη «γνωστική αφετηρία», από την οποία πιθανώς στην τρίτη ηλικία θα αρχίσει η σταδιακή απώλεια των ικανοτήτων του μυαλού, άρα αυξάνει το διάστημα που μπορεί να παραμείνει υγιής ο εγκέφαλος.


Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου και του Βασιλικού Θεραπευτηρίου του Αμπερντίν, με επικεφαλής τον Ρότζερ Σταφ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό "British Medical Journal" (BMJ), σύμφωνα με το BBC, μελέτησαν σχεδόν 500 ανθρώπους που είχαν γεννηθεί το 1936.


Η μελέτη άρχισε όταν τα άτομα αυτά ήταν 64 ετών (κανείς με άνοια) και διήρκεσε για μια περίοδο έως 15 ετών, στη διάρκεια των οποίων οι συμμετέχοντες έκαναν περιοδικά τεστ μνήμης και άλλων νοητικών δεξιοτήτων. Διαπιστώθηκε ότι η επίλυση σταυρόλεξων και άλλων παρεμφερών προβλημάτων δεν προστάτευε έναν άνθρωπο από τη έκπτωση των νοητικών λειτουργιών του.


Η εξάσκηση του μυαλού, σύμφωνα με τους ερευνητές, δεν μπορεί να σταματήσει πραγματικά την πορεία προς την άνοια, όμως δεν είναι περιττή, καθώς «ανεβάζει τον πήχη», έτσι ώστε, όταν αρχίσει η «κατηφόρα» του νου, να πάρει περισσότερο χρόνο εωσότου εκδηλωθούν πιο αισθητά τα συμπτώματα όπως η απώλεια μνήμης, η πιο αργή σκέψη κ. α.


Μερικές προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι η εξάσκηση του νου μπορεί να βελτιώσει σε ένα βαθμό τη νόηση και τη μνήμη σε ανθρώπους μέσης και τρίτης ηλικίας. Όμως καμία μελέτη δεν έχει δείξει ότι μπορεί πραγματικά να αποτρέψει την άνοια - και η νέα έρευνα το επιβεβαιώνει αυτό. Όσο νωρίτερα στη ζωή του ένας άνθρωπος εξασκεί το νου του (μαθαίνοντας ξένες γλώσσες, ένα μουσικό όργανο, διαβάζοντας κ. α.), τόσο πιθανότερο είναι ότι το μυαλό του θα λειτουργεί καλύτερα όσο γερνάει. Αλλά, αν πρόκειται να πάθει άνοια, τελικά δεν θα τη γλιτώσει χάρη στη νοητική άσκηση.


Πέρα από τα σταυρόλεξα, η σωματική άσκηση, η υγιεινή διατροφή, το κόψιμο του τσιγάρου, η κατανάλωση αλκοόλ με μέτρο, η διατήρηση κανονικού βάρους, η διατήρηση κανονικών επιπέδων χοληστερίνης και αρτηριακής πίεσης είναι παράγοντες που από κοινού συμβάλλουν, ώστε να παραμένει σε καλή κατάσταση ο εγκέφαλος ενός ηλικιωμένου.



αεροπλανα ατυχηματα 2013
https://yecfggza.blogspot.com/2019/04/blog-post_20.html

Comments

Popular posts from this blog

επιμορφωτικα κεντρα λαρνακας αμμοχωστου

https://wfmfieyy.blogspot.com/2019/04/blog-post_56.html επιχώρια προσαρμογή επιμορφωτικα κεντρα λαρνακας αμμοχωστου Το ΣΑΓΕ έκρινε προακτέους κατ' εκλογή 6 υποστρατήγους, 3 υποναυάρχους και 3 υποπτεράρχους. τι σημαινει εστως Πρόκειται για τους: 1. Στο Στρατό Ξηράς α. «Προακτέους κατ’ εκλογή» τους: (1) Υποστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση (2) Υποστράτηγο Δημήτριο Μπονώρα (3) Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Κούτρα (4) Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Μασούρα (5) Υποστράτηγο Βασίλειο Παπαδόπουλο (6) Υποστράτηγο Γεώργιο Δημητρόπουλο https://olniqmhc.blogspot.com/2019/04/blog-post_149.html β. «Ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία» τους: (1) Υποστράτηγο Σταύρο Τσερπέ (2) Υποστράτηγο Δημήτριο Γλυμή (3) Υποστράτηγο Γρηγόριο Γρηγοριάδη (4) Υποστράτηγο Ιωάννη Μακρή (5) Υποστράτηγο Σπυρίδων Λυμπερίου (6) Υποστράτηγο Μηνά Παπαδάκη (7) Υποστράτηγο Γεώργιο Λιάκο (8) Υποστράτηγο Γεώργιο Μπουζάκη (9) Υποστράτηγο Χρήστο Δρίβα (10) Υποστράτηγο Συμεών Κεβεντζίδη Στο Πολεμικό Ναυτικό α. «Προακτέους κατ’ εκλογή» τους: (1)

η ταξη τησ κυριασ μαργαριτασ

https://vpreskiu.blogspot.com/2019/05/blog-post_69.html η ταξη τησ κυριασ μαργαριτασ Πρόκειται για τέσσερα αστυνομικά τμήματα στην Αττική (Βύρωνα, Αγίων Αναργύρων, Α' Περιστερίου και Μοσχάτου), δύο αστυνομικά τμήματα στο Κιλκίς (Παιονίας και Γουμένισσας) και δύο αστυνομικά τμήματα στην Αχαΐα (Γ' Πατρών και Αιγιαλείας). η ταξη τησ κυριασ μαργαριτασ Για την κάλυψη των παραπάνω περιοχών διατέθηκαν από τις αρμόδιες αστυνομικές διευθύνσεις, 26 αστυνομικοί συνολικά. Με την επέκταση αυτή, πλέον ο θεσμός λειτουργεί σε 45 Αστυνομικά Τμήματα σε όλη τη χώρα και ειδικότερα σε 109 γειτονιές πόλεων με 207 αστυνομικούς. ηλεκτρονική αξιολόγηση μαθημάτων απθ Όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, από την έναρξη λειτουργίας του θεσμού, οι «Αστυνομικοί της Γειτονιάς» έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 332.300 δράσεις και παρεμβάσεις, όπως επισκέψεις σε οικίες, σχολεία και επιχειρήσεις, συμμετοχή σε τοπικές εκδηλώσεις, θεωρήσεις γνησίου υπογραφής, επίλυση διαφορών κα. αγιος αντωνιος διδαχες https

στο παρα πεντε θεατρο

στο παρα πεντε θεατρο στο παρα πεντε θεατρο «Η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει σε κάθε περίπτωση» δηλώνει στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης. Ερωτηθείς γιατί ο ίδιος, υποστήριζε «εκλογές πριν την αξιολόγηση» απαντά ότι εννοούσε πως «αν η αξιολόγηση έκλεινε με πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη θα έκλεινε γρηγορότερα και με λιγότερα μέτρα». Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υποστηρίζει ότι «και στις δύο συνεντεύξεις του στο CNBC και SKY NEWS» όπου εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η αξιολόγηση θα κλείσει» προσπάθησε να στείλει θετικό μήνυμα για την πορεία της χώρας. Ερωτηθείς για το αν η τοποθέτησή του σε ξένους επενδυτές «ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα. Τα πάντα είναι φτηνά» ήταν προτροπή «ξεπουλήματος» υποστηρίζει πως «όταν πάω στο εξωτερικό φοράω τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος» και αντιτείνει λέγοντας: «Ξέρετε κανέναν που να θέλει να έλθει να επενδύσει και να του λες: Έλα τώρα που οι τιμές είναι πολύ υψηλές;» υπουργειο παιδειας θεματα βιολογιας