σωληναριο αγγλικα
καλημερα ζωη τελευταιο επεισοδιο
Αρχικά η τεχνική αφορούσε αποκλειστικά γυναίκες με φλεγμονές στις σάλπιγγες, που καθιστούν αδύνατη την ένωση των σπερματοζωαρίων με το ωάριο, αργότερα αγκάλιασε γυναίκες που πάσχουν από ενδομητρίωση, ή από ορμονολογικές δυσλειτουργίες καθώς και ζευγάρια όπου ευθύνεται ο ανδρικός παράγοντας που αποτελεί άλλωστε και το άλλο 50% της υπογονιμότητας στα ζευγάρια.
καλημερα ζωη τελευταιο επεισοδιο
Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις η εξωσωματική γονιμοποίηση έχει αναδειχθεί σε πανάκεια και ασφαλή λύση, συντελώντας στη γέννηση περισσότερων από 10 εκατομμυρίων παιδιών σε παγκόσμιο επίπεδο.
Στη πορεία της η εξωσωματική γονιμοποίηση έγινε η γόνιμη σπορά και για άλλους συγγενείς κλάδους της Βιοτεχνολογίας, όπως της Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής.
δημοσιογραφια θεσσαλονικης μαθηματα
Έτσι, την τελευταία δεκαετία είμαστε μάρτυρες μίας δυναμικής επανάστασης στις επιλογές που μας παρέχει αυτή η εκπληκτική τεχνολογία, πολύ πέρα από τα στενά όρια της καταπολέμησης της υπογονιμότητας. Δεν θα ήταν λοιπόν υπερβολή να πούμε ότι οι νέες τεχνικές της εξωσωματικής γονιμοποίησης πλέον αναδεικνύονται σε ένα σύγχρονο θεραπευτικό οπλοστάσιο στη διάθεση της σύγχρονης γυναίκας, του ζευγαριού, του Ανθρώπου γενικά.
Ιδού μερικές από τις πιο πρόσφατες και ενδιαφέρουσες εξελίξεις.
Η πρώτη επαναστατική εξέλιξη έρχεται από τον τομέα της Γενετικής, που τα τελευταία 10 χρόνια προχωράει με αλματώδη βήματα.
Σήμερα με τις τεχνικές Γενετικής Ανάλυσης των εμβρύων που διατηρούμε στο Εργαστήριο μπορούμε να εγγυηθούμε μεταφορά υγιών εμβρύων σε ζευγάρια με κληρονομούμενα νοσήματα, με ιστορικό αποβολών κοκ.
Έτσι, μπορούμε πλέον να θωρακίσουμε πολύ καλύτερα την επιτυχή έκβαση μιας εγκυμοσύνης. Παράλληλα, αυτή η επαναστατική τεχνολογία μπορεί να είναι σωτήρια σε περιπτώσεις όπου στην οικογένεια υπάρχει ήδη πάσχον παιδί από σοβαρή νόσο (π. χ. μεσογειακή αναιμία) και όπου χρειάζεται να βρεθεί ιστοσυμβατός δότης. Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την γενετική ανάλυση εμβρύων προκειμένου να επιλέξουμε το «παιδί σωτήρα» το οποίο όταν γεννηθεί θα μπορέσει να δωρίσει υγιή κύτταρα μυελού των οστών στο πάσχον αδελφάκι του, και με αυτό τον τρόπο να το θεραπεύσει πλήρως.
Ο Dr. Μηνάς Μαστρομηνάς (MD, PhD) και ο Dr. Stephen Davies, (PhD, Head Clinical Embryologist), ίδρυσαν το 1991 την Ιατρική Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής «ΕΜΒΡΥΟΓΕΝΕΣΙΣ», που σήμερα είναι μια από τις μεγαλύτερες μονάδες εξωσωματικής στην Ελλάδα. Μέσα από την «ΕΜΒΡΥΟΓΕΝΕΣΙΣ» έχουν γεννηθεί περισσότερα από 30.000 παιδιά.
https://naygrgqk.blogspot.com/2019/03/blog-post_111.html
Comments
Post a Comment